Open
Tel: 0481-840584

Aslan Neferler Tim

OVER ONS

De afgelopepen 5 jaar hebben we ons gesepcialiseerd in het ontwikkelen van Tablet hoezen voor kinderen thuis, op school en in zorg instellingen. In 2014 werden we banaderd door de Hogeschool van Rotterdam die ons vroegen om de Proud te gaan produceren.

Het merk Proud staat voor Powered by Rotterdam University of Applied Sciences Design en de 'to Play' toevoeging verwijst naar de uitbreidingen om mensen met cognitieve stoornissen in staat te stellen om veilig en met plezier happy games te spelen. Het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, heeft de Proud to Play iPad hoes ontwikkeld tijdens het 'In Touch' project waar ze de invloed van iPad happy games op het welzijn en gedrag van mensen met dementie hebben onderzocht en de factoren bestudeerd die het gebruik van iPad games in de zorg voor dementen beïnvloeden. Het project werd gefinancierd door Sia Raak en is uitgevoerd in samenwerking met onderzoekspartners.

De doelstelling voor de ontwikkeling van de Proud to Play iPad hoes is het verbeteren van de kwaliteit van leven voor senioren en mensen met dementie. De Proud to Play iPad hoes is voor de doelgroep een onmisbaar onderdeel voor een veilig en prettig gebruik van de iPad touchscreen tablet, en bij elke hoes die we produceren kunnen we verdergaan met ons onderzoek naar de vraag bij welk soort iPad-games mensen met dementie het meeste plezier hebben. Ons eerste prototype van de happyGamesv1.app is momenteel gratis beschikbaar in de iTunes Store.

Handgemaakte prototypes werden gebruikt voor de validatietesten van het hoesontwerp tijdens het 'In Touch' Onderzoek bij Aafje, Humanitas en Laurens, de drie grootste zorgorganisaties in Rotterdam. Niet alleen professionele zorgverleners, maar ook familieleden, vroegen of de hoezen in productie genomen konden worden, omdat ze veel beter geschikt waren dan de huidige verkrijgbare modellen.

Op basis van de reacties hebben we EVA schuim gekozen om onze hoezen van te vervaardigen, vanwege het lichte gewicht, de hoge schokabsorptie en zijn bestendigheid tegen oliespatten of chemische middelen zoals schoonmaakmiddelen. Dit prettig aanvoelende en buigzame materiaal zorgt voor een gemakkelijk vast te houden oppervlak en dekt de mechanische knoppen van de speler af, maar geeft de verzorger toch eenvoudig toegang door het wegschuiven van de klemmetjes of door gewoon door het schuim heen te drukken.

We hebben onze hoes bewust ontworpen om op een ouderwetse CRT-televisie te lijken, wat een vertrouwde en herkenbare vorm voor senioren is. Dankzij de voortdurende steun van onze partners gaat de Proud To Play in productie en zal begin mei te koop zijn. We zijn er erg trots op om onze ervaring en creativiteit te kunnen delen, en een product te maken dat zal helpen om senioren die lijden aan dementie wat gelukkige momenten te bezorgen.