Open
Tel: 0481-840584

Aslan Neferler Tim

Apps

Oorspronkelijk werd de Proud to Play iPad hoes ontworpen om mensen met dementie happy games te laten spelen, zonder te weten dat er zoveel anderen waren die ook van het concept zouden kunnen profiteren. De afgelopen twee jaar hebben we als Internationaal 'In Touch' consortium binnen de drie grootste zorgorganisaties in Rotterdam (Aafje, Laurens en Humanitas) het effect bestudeerd dat het spelen van happy games op een iPad heeft op mensen met dementie.


In dit onderzoek hebben we bestaande games uit de iTunes Store gebruikt. Dat waren o.a. Talking Tom, Real Solitaire, Pocket Pond en Sjoelen. Het prototype dat we zelf hebben ontwikkeld is gratis verkrijgbaar bij de iTunes store en heet happyGamesv1 (Icon game.jpg).
U kunt het rapport (in het Nederlands) downloaden dat de ontwerpvoorschriften en -beperkingen beschrijft voor de ontwikkeling en beoordeling van spellen. In dit rapport kunt u een beoordelingsmatrix vinden om een spel aan een speler te koppelen. Dit raamwerk is gebaseerd op de context van de omstandigheden waarin een spel gespeeld kan worden en de interesse en mogelijkheden van de speler.


Elke geproduceerde Proud to Play iPad hoes zal ons motiveren om de ontwikkeling van de HappyGames.app te voltooien. En ook zullen we doorgaan met ons onderzoek om instrumenten te ontwikkelen om te voorspellen of een iPad game aansluit op de belangstelling en mogelijkheden van mensen met dementie.

Een van de uitkomsten van dit onderzoek was dat mensen met dementie zelf met plezier met de iPad games om konden gaan, mits een paar beperkingen en persoonlijke voorkeuren worden gerespecteerd. De meeste zorgverleners beschouwden het gebruik van de Proud to Play iPad hoes om verschillende redenen als een essentieel hulpmiddel, zoals:

    1. Veiligheid voor de speler en de iPad
    2. Stabiliteit tijdens het gebruik van de iPad op een tafel of op iemands schoot
    3. Het bedekken van de fysieke knoppen voor ononderbroken speelplezier
    4. Doordacht en elegant design

For our observations we used handmade prototype covers. During the assimilation of our research outcome many professional caregivers and relatives requested us to produce this Proud to Play iPad cover as they believe the current heavy-duty covers in the market will not be that effective.   The Proudbranding stands for Powered by Rotterdam University for Applied Science Design. We are proud that we can contribute to the enhancement of people with dementia enabling them to be Proud to Play. We are thanking our partners whose contribution to the project was essential for our research results. Producing the Proud to Play iPad cover and a wide circulation would enable further exchange of experiences for the development of more happy games for people with dementia. We are eager to continue this research program. 

Waarom?

Elke geproduceerde Proud to Play iPad hoes zal ons motiveren om de ontwikkeling van de HappyGames.app voor mensen met dementie, waarvan het prototype al gratis beschikbaar is in de iTunes Store, te voltooien. En we zullen ook doorgaan met ons onderzoek om hulpmiddelen te ontwikkelen die een relatie kunnen voorspellen tussen een iPad game en de belangstelling en mogelijkheden van mensen met dementie.

klik hier voor meer informatie over HappyGames en voor de download-link

Nuttige Apps