Open
Tel: 0481-840584

Aslan Neferler Tim

DEMENTIE

Het originele concept van de Proud To Play iPad hoes was om een veilig en gemakkelijk platform bieden aan patiënten met dementie om de iPad te gebruiken. Bij de dementiezorg zijn de alternatieven voor de dagelijkse activiteiten beperkt en vaak gericht op groepsinteractie. Het spelen van games op touchscreen tablets kan de keuze voor individuele activiteiten verrijken. Dit bracht ons ertoe de Proud To Play iPad hoes te ontwikkelen om mensen een gemakkelijk toegankelijke manier te geven om games te spelen.

Op basis van onze eigen waarnemingen en feedback van professionele zorgverleners, werd duidelijk dat de momenteel verkrijgbare iPad hoezen niet geschikt waren, zodat we een oplossing hebben ontworpen die specifiek de 4 belangrijkste factoren zou aanpakken:

  • Veilig voor de gebruiker en de iPad
   • Stabiel bij zowel horizontaal als verticaal gebruik, op schoot of op tafel
    • Prettiger in gebruik doordat de fysieke knoppen op de iPad afgedekt zijn, waardoor per ongeluk voortijdig afsluiten van een app wordt vermeden
    • Aantrekkelijk door een stijlvol en elegant design en perfect functioneel. 

 

Met zijn eenvoudige gebruikersinterface en een grote scherm, lijkt het bijna alsof de iPad is gemaakt voor mensen met dementie. De Proud To Play 'HappyGames' app is speciaal ontwikkeld naar aanleiding van onderzoeken van de Rotterdam University om het ideale niveau van uitdaging te bieden aan mensen die aan deze ziekte lijden. De hersenen actief houden is een belangrijk aspect voor patiënten, en biedt een multisensorische en visueel stimulerende ervaring die de ziekte mogelijk kan vertragen. Het prototype van de HappyGames.app is gratis beschikbaar in de iTunes store.

       Ontwikkelaars aan de Rotterdam University bouwen ook apps die het geheugen verbeteren met als doel het verbeteren van de contacten met verzorgers en familieleden, en een deel van de opbrengst van de verkoop van elke Proud To Play hoes gaat naar de verdere ontwikkeling van deze programma's.